Čučoriedkové muffinyVegan
Zbožňujem čučoriedky. Pravdepodobne mám na nich aj závislosť, asi to aj vidieť z mojich receptov. A tak som sa zase raz trošku hrala a vymyslela som túto zdravšiu a nealergickú verziu muffinov. Neobsahujú mlieko, vajcia ani biely cukor či múku, sú úžasne šťavnaté a vydržia čerstvé aj 3 dni.
Ingrediencie:
- 375 ml ryžového mlieka (alebo mandľového, či iného rastlinného, ktoré máte radi)
- 3 hrnčeky hladkej špaldovej múky
- 1 balíček prášku do pečiva
- ½ ČL sódy bikarbóny
- ½ ČL soli
- 100 g trstinového cukru
- 50 ml slnečnicového oleja
- 2 ČL vanilkového extraktu
- kôra a šťava z 1 citróna
- 3 hrnčeky čerstvých čučoriedok
- mandľové lupienky na ozdobenie
Postup:
- V miske zmiešame všetky suché ingrediencie, pridáme mlieko, vanilku, olej, šťavu a kôru z citróna a dobre premiešame
- Zľahka primiešame čučoriedky
- Formu na muffiny vystelieme veľkými košíčkami a plníme cestom až po okraj formy
- Posypeme mandľovými lupienkami
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca 20-25 minút