Facebook
Instagram

Stracci s prosciuttom

Stracci s prosciuttom

Sracci asi nepatria medzi cestoviny, ktoré si pripravujete často, a možno ich ani nepoznáte, ale som si istá, že tieto majú veľký potenciál zaradiť sa aj medzi vaše obľúbené recepty. V recepte používam klasické lasagne, ktoré si predvarím a nakrájam, ale ak si trúfate na prípravu domácich cestovín, smelo do toho.

Ingrediencie:

  • cestoviny lasagne – neuvarené
  • 100 g prosciutta
  • 40 g píniových orieškov
  • sušené paradajky
  • čerstvá bazalka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • parmezán
  • olivový olej
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Lasagne povaríme v riadne osolenej vode cca 3 minútky
  2. Nakrájame ich pozdĺžne na polovice a rozložíme tak, aby sa na seba nelepili
  3. Znovu ich povaríme cca 5 minúť, aby boli al dente
  4. Na panvici rozohrejeme asi 3 PL olivového oleja, pridáme píniové oriešky a na plátky nakrájaný cesnak a chvíľku opražíme
  5. Pridáme nadrobno nasekané sušené paradajky a krátko povaríme
  6. Uvarené a scedené cestoviny pridáme do panvice, premiešame, dochutíme soľou a korením
  7. Preložíme na tanier, pridáme plátky prosciutta, čerstvú bazalku a pokvapkáme olivovým olejom. Dozdobíme hoblinkami parmezánu.