Stracci s prosciuttom

Sracci asi nepatria medzi cestoviny, ktoré si pripravujete často, a možno ich ani nepoznáte, ale som si istá, že tieto majú veľký potenciál zaradiť sa aj medzi vaše obľúbené recepty. V recepte používam klasické lasagne, ktoré si predvarím a nakrájam, ale ak si trúfate na prípravu domácich cestovín, smelo do toho.

Ingrediencie:
- cestoviny lasagne – neuvarené
- 100 g prosciutta
- 40 g píniových orieškov
- sušené paradajky
- čerstvá bazalka
- 2 strúčiky cesnaku
- parmezán
- olivový olej
- soľ, korenie
Postup:
- Lasagne povaríme v riadne osolenej vode cca 3 minútky
- Nakrájame ich pozdĺžne na polovice a rozložíme tak, aby sa na seba nelepili
- Znovu ich povaríme cca 5 minúť, aby boli al dente
- Na panvici rozohrejeme asi 3 PL olivového oleja, pridáme píniové oriešky a na plátky nakrájaný cesnak a chvíľku opražíme
- Pridáme nadrobno nasekané sušené paradajky a krátko povaríme
- Uvarené a scedené cestoviny pridáme do panvice, premiešame, dochutíme soľou a korením
- Preložíme na tanier, pridáme plátky prosciutta, čerstvú bazalku a pokvapkáme olivovým olejom. Dozdobíme hoblinkami parmezánu.