Facebook
Instagram

Linguine aglio olioVegan 

Ak by som mala označiť jedno jediné jedlo za moje úplne najobľúbenejšie, tak by to bez debaty vyhralo aglio olio! Príprava je až smiešne jednoduchá, rýchla a výsledok tak neskutočne chutný, že linguine aglio olio sa u nás podávajú aspoň raz týždenne. Tá súhra chutí je dokonalá a neopísateľná.

Keďže na prípravu treba len zopár surovín, vždy dbám na ich kvalitu a každý detail. Výborné cestoviny z tvrdenej pšenice, kvalitný extra panenský olivový olej, čerstvo namleté korenie a soľ, domáce chilli, cesnak a bazalka dodajú tú autentickú chuť.

 

Ingrediencie:

  • linguine
  • 4 väčšie strúčiky cesnaku
  • 1 čerstvá chilli paprička
  • 40 g píniových orieškov
  • 50 g prosciutta
  • olivový olej
  • soľ, korenie
  • čerstvá bazalka
  • (hoblinky parmezánu)

 

Postup:

  1. Vo väčšom hrnci v riadne osolenej vode uvaríme linguine
  2. Rozohrejeme panvicu, pridáme olivový olej – tak, aby prikryl celé dno
  3. Cesnak ošúpeme, nakrájame na plátky, chilli papričku nadrobno a hodíme do horúceho oleja
  4. Pridáme píniové oriešky a všetko pekne dozlatista opečieme
  5. Odstavíme z ohňa
  6. Cestoviny scedíme a pridáme do panvice
  7. Dochutíme soľou a korením
  8. Na tanieri pokvapkáme olivovým olejom, na vrch poukladáme plátky prosciutta a lístky čerstvej bazalky, prípadne plátky parmezánu