Domáce pesto

Domáce pesto

Cestoviny patria medzi moje najobľúbenejšie jedlá. Milujem, ako sa dajú pripraviť na milión spôsobov a to, že sa ich asi ani nedá prejesť. Strávili sme niekoľko dovoleniek v Taliansku a aj keď sme cestoviny jedli viackrát denne, domov sme sa vždy vrátili s chuťou na ďalšie. V lete, keď nám na záhrade rastie veľa bazalky, pravidelne robievam domáce pesto.

Ingrediencie:

  • 200 g bazalky
  • 400 ml kvalitného olivového oleja
  • 100 g parmezánu alebo pecorina
  • 100 g píniových orieškov
  • 5 strúčikov cesnaku
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Bazalku umyjeme, osušíme a spolu s ostatnými surovinami dohladka pomixujeme ponorným mixérom
  2. Podľa chuti pridáme z jednotlivých surovín
  3. Uskladníme v uzatvárateľnom pohári v chladničke, kde vydrží niekoľko dní.
  4. Najlepšie chutí s linguine a opečenou bagetkou.