Domáce pesto
Cestoviny patria medzi moje najobľúbenejšie jedlá. Milujem, ako sa dajú pripraviť na milión spôsobov a to, že sa ich asi ani nedá prejesť. Strávili sme niekoľko dovoleniek v Taliansku a aj keď sme cestoviny jedli viackrát denne, domov sme sa vždy vrátili s chuťou na ďalšie. V lete, keď nám na záhrade rastie veľa bazalky, pravidelne robievam domáce pesto.
Ingrediencie:
- 200 g bazalky
- 400 ml kvalitného olivového oleja
- 100 g parmezánu alebo pecorina
- 100 g píniových orieškov
- 5 strúčikov cesnaku
- soľ, korenie
Postup:
- Bazalku umyjeme, osušíme a spolu s ostatnými surovinami dohladka pomixujeme ponorným mixérom
- Podľa chuti pridáme z jednotlivých surovín
- Uskladníme v uzatvárateľnom pohári v chladničke, kde vydrží niekoľko dní.
- Najlepšie chutí s linguine a opečenou bagetkou.