Raňajkové lievanceVegan
Zbožňujem nedeľné rána. Zvyčajne mám po celom týždni konečne možnosť dopriať si o kúsok viac času na raňajky a tak sa s nimi rada vyhrám. Začať deň s lievancami s čerstvým ovocím a sladkým javorovým sirupom je také úžasné. Tento recept som pripravila vo vegánskej verzii a použila som doň aj múku zo zelených banánov, ktorá cestu dodala dobrú konzistenciu a zároveň nahradila vajce. Avšak lievance môžete pokojne pripraviť aj bez nej, stačí ju nahradiť rovnakým množstvom špaldovej múky a pridať vajce. Dobrú chuť.
Ingrediencie:
- 300 ml mandľového mlieka (použiť môžete aj napr. ryžové)
- 170 g hladkej špaldovej múky
- 100 g múky zo zelených banánov
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL škorice
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 5 PL roztopeného kokosového oleja (môžete použiť akýkoľvek rastlinný olej)
- 2 PL javorového sirupu
- štipka soli
- čerstvé ovocie, javorový sirup a orechy na dozdobenie
Postup:
- V miske zmiešame všetky suché ingrediencie
- Pridáme mlieko a ostatné suroviny a vareškou vymiešame hladké husté cesto bez hrudiek
- Rozpálime panvicu a lyžicou dávkujeme cesto a tvarujeme na približne rovnako veľké lievance
- Na tanieri lievance polejeme javorovým sirupom a dozdobíme čerstvým ovocím, orechmi, mandľami, prípadne čokoládou a jamom