Raňajkové lievanceVegan 

Raňajkové lievance<span class="badge-status" style="background:#5add08">Vegan</span> 

Zbožňujem nedeľné rána. Zvyčajne mám po celom týždni konečne možnosť dopriať si o kúsok viac času na raňajky a tak sa s nimi rada vyhrám. Začať deň s lievancami s čerstvým ovocím a sladkým javorovým sirupom  je také úžasné. Tento recept som pripravila vo vegánskej verzii a použila som doň aj múku zo zelených banánov, ktorá cestu dodala dobrú konzistenciu a zároveň nahradila vajce. Avšak lievance môžete pokojne pripraviť aj bez nej, stačí ju nahradiť rovnakým množstvom špaldovej múky a pridať vajce. Dobrú chuť.

Ingrediencie:

  • 300 ml mandľového mlieka (použiť môžete aj napr. ryžové)
  • 170 g hladkej špaldovej múky
  • 100 g múky zo zelených banánov
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL škorice
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 5 PL roztopeného kokosového oleja (môžete použiť akýkoľvek rastlinný olej)
  • 2 PL javorového sirupu
  • štipka soli
  • čerstvé ovocie, javorový sirup a orechy na dozdobenie

Postup:

  1. V miske zmiešame všetky suché ingrediencie
  2. Pridáme mlieko a ostatné suroviny a vareškou vymiešame hladké husté cesto bez hrudiek
  3. Rozpálime panvicu a lyžicou dávkujeme cesto a tvarujeme na približne rovnako veľké lievance
  4. Na tanieri lievance polejeme javorovým sirupom a dozdobíme čerstvým ovocím, orechmi, mandľami, prípadne čokoládou a jamom