Linguine aglio olioVegan
Ak by som mala označiť jedno jediné jedlo za moje úplne najobľúbenejšie, tak by to bez debaty vyhralo aglio olio! Príprava je až smiešne jednoduchá, rýchla a výsledok tak neskutočne chutný, že linguine aglio olio sa u nás podávajú aspoň raz týždenne. Tá súhra chutí je dokonalá a neopísateľná.
Keďže na prípravu treba len zopár surovín, vždy dbám na ich kvalitu a každý detail. Výborné cestoviny z tvrdenej pšenice, kvalitný extra panenský olivový olej, čerstvo namleté korenie a soľ, domáce chilli, cesnak a bazalka dodajú tú autentickú chuť.
Ingrediencie:
- linguine
- 4 väčšie strúčiky cesnaku
- 1 čerstvá chilli paprička
- 40 g píniových orieškov
- 50 g prosciutta
- olivový olej
- soľ, korenie
- čerstvá bazalka
- (hoblinky parmezánu)
Postup:
- Vo väčšom hrnci v riadne osolenej vode uvaríme linguine
- Rozohrejeme panvicu, pridáme olivový olej – tak, aby prikryl celé dno
- Cesnak ošúpeme, nakrájame na plátky, chilli papričku nadrobno a hodíme do horúceho oleja
- Pridáme píniové oriešky a všetko pekne dozlatista opečieme
- Odstavíme z ohňa
- Cestoviny scedíme a pridáme do panvice
- Dochutíme soľou a korením
- Na tanieri pokvapkáme olivovým olejom, na vrch poukladáme plátky prosciutta a lístky čerstvej bazalky, prípadne plátky parmezánu