Linguine aglio olioVegan 

Linguine aglio olio<span class="badge-status" style="background:#5add08">Vegan</span> 

Ak by som mala označiť jedno jediné jedlo za moje úplne najobľúbenejšie, tak by to bez debaty vyhralo aglio olio! Príprava je až smiešne jednoduchá, rýchla a výsledok tak neskutočne chutný, že linguine aglio olio sa u nás podávajú aspoň raz týždenne. Tá súhra chutí je dokonalá a neopísateľná.

Keďže na prípravu treba len zopár surovín, vždy dbám na ich kvalitu a každý detail. Výborné cestoviny z tvrdenej pšenice, kvalitný extra panenský olivový olej, čerstvo namleté korenie a soľ, domáce chilli, cesnak a bazalka dodajú tú autentickú chuť.

Ingrediencie:

  • linguine
  • 4 väčšie strúčiky cesnaku
  • 1 čerstvá chilli paprička
  • 40 g píniových orieškov
  • 50 g prosciutta
  • olivový olej
  • soľ, korenie
  • čerstvá bazalka
  • (hoblinky parmezánu)

Postup:

  1. Vo väčšom hrnci v riadne osolenej vode uvaríme linguine
  2. Rozohrejeme panvicu, pridáme olivový olej – tak, aby prikryl celé dno
  3. Cesnak ošúpeme, nakrájame na plátky, chilli papričku nadrobno a hodíme do horúceho oleja
  4. Pridáme píniové oriešky a všetko pekne dozlatista opečieme
  5. Odstavíme z ohňa
  6. Cestoviny scedíme a pridáme do panvice
  7. Dochutíme soľou a korením
  8. Na tanieri pokvapkáme olivovým olejom, na vrch poukladáme plátky prosciutta a lístky čerstvej bazalky, prípadne plátky parmezánu