Kuracie sweet & sour
Ako už viete, milujem ázijskú kuchyňu. Najmä chilli a čerstvý koriander. Pridávam ich do mnohých jedál, ktoré tak kúzelne ozvláštnia. Moje sweet&sour vždy príjemne prekvapilo všetkých, ktorým som ho navarila a preto určite nemôže chýbať ani v tejto zbierke.
Ingrediencie (4 porcie):
- 3 kuracie prsia – nakrájané na kocky
- 1 väčšia červená paprika
- 1 väčšia červená cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku – nakrájané na drobno
- 100 g kešu orechov
- 3 PL kukuričného škrobu
- 2 PL kečupu
- 4 PL sladkej chilli omáčky
- 1 PL trstinového cukru
- 3 PL rybacej omáčky
- šťava z ½ limetky
- kokosový olej
- jasmínová ryža
- sezam a čerstvý koriander na posypanie
Postup:
- V miske obalíme kuracie mäsko v kukuričnom škrobe
- Vo woku rozpálime kokosový olej, pridáme cesnak a opečieme do zlatista kuracie mäsko
- Pridáme kešu orechy
- Postupne pridávame na väčšie kúsky nakrájanú zeleninu a opekáme cca 10 minút
- V malej miske dobre zmiešame kečup, chilli omáčku, cukor, rybaciu omáčku a šťavu z limetky
- Omáčku nalejeme do woku a všetko dobre premiešame
- Podávame s uvarenou ryžou
- Na tanieri posypeme sezamom a lístkami koriandru