Kuracie sweet & sour

Kuracie sweet & sour

Ako už viete, milujem ázijskú kuchyňu. Najmä chilli a čerstvý koriander. Pridávam ich do mnohých jedál, ktoré tak kúzelne ozvláštnia. Moje sweet&sour vždy príjemne prekvapilo všetkých, ktorým som ho navarila a preto určite nemôže chýbať ani v tejto zbierke. 

Ingrediencie (4 porcie):

  • 3 kuracie prsia – nakrájané na kocky
  • 1 väčšia červená paprika
  • 1 väčšia červená cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku – nakrájané na drobno
  • 100 g kešu orechov
  • 3 PL kukuričného škrobu
  • 2 PL kečupu
  • 4 PL sladkej chilli omáčky
  • 1 PL trstinového cukru
  • 3 PL rybacej omáčky
  • šťava z ½ limetky
  • kokosový olej
  • jasmínová ryža
  • sezam a čerstvý koriander na posypanie

Postup:

  1. V miske obalíme kuracie mäsko v kukuričnom škrobe
  2. Vo woku rozpálime kokosový olej, pridáme cesnak a opečieme do zlatista kuracie mäsko
  3. Pridáme kešu orechy
  4. Postupne pridávame na väčšie kúsky nakrájanú zeleninu a opekáme cca 10 minút
  5. V malej miske dobre zmiešame kečup, chilli omáčku, cukor, rybaciu omáčku a šťavu z limetky
  6. Omáčku nalejeme do woku a všetko dobre premiešame
  7. Podávame s uvarenou ryžou
  8. Na tanieri posypeme sezamom a lístkami koriandru