Facebook
Instagram

Celozrnný chlebíkVegan 

Celozrnný chlebík<span class="badge-status" style="background:#5add08">Vegan</span> 

Ak máte trošku času a chuť na domáci chlebík, vyskúšajte tento s celozrnnou múkou. Jeho prípravu určite zvládnete, pečenie chleba nie je až taká veda, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať.

Ingrediencie:

  • 20 g droždia
  • 300 ml vlažnej vody
  • cca 20g soli
  • 300 g celozrnnej pšeničnej múky
  • 200 g hladkej pšeničnej múky

Postup:

  1. V miske zmiešame všetky suroviny do kompaktného cesta.
  2. Cesto miesime rukami na pomúčenej doske asi 5 minút – kým sa už nebude lepiť a dá sa vytvarovať do hladkého bochníka.
  3. Zakryjeme ho utierkou a dáme kysnúť na teplé miesto na cca 45 minút, resp. kým bochník nenarastie.
  4. Potom ho preložíme na plech na pečenie, ktorý sme predtým vymazali olejom a vysypali múkou. Poslúžiť môže aj papier na pečenie, ale ja to mam takto radšej
  5. Na vrchu môžeme bochník na niekoľkých miestach narezať, alebo urobiť kríž.
  6. Znovu necháme kysnúť asi 1 hodinu.
  7. Vložíme do rúry vyhriatej na 220°C a pečieme asi 25-30 minút