Čučoriedkové muffinyVegan 

Čučoriedkové muffiny<span class="badge-status" style="background:#5add08">Vegan</span> 

Zbožňujem čučoriedky. Pravdepodobne mám na nich aj závislosť, asi to aj vidieť z mojich receptov. A tak som sa zase raz trošku hrala a vymyslela som túto zdravšiu a nealergickú verziu muffinov. Neobsahujú mlieko, vajcia ani biely cukor či múku, sú úžasne šťavnaté a vydržia čerstvé aj 3 dni.

Ingrediencie:

  • 375 ml ryžového mlieka (alebo mandľového, či iného rastlinného, ktoré máte radi)
  • 3 hrnčeky hladkej špaldovej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • ½ ČL sódy bikarbóny
  • ½ ČL soli
  • 100 g trstinového cukru
  • 50 ml slnečnicového oleja
  • 2 ČL vanilkového extraktu
  • kôra a šťava z 1 citróna
  • 3 hrnčeky čerstvých čučoriedok
  • mandľové lupienky na ozdobenie

Postup:

  1. V miske zmiešame všetky suché ingrediencie, pridáme mlieko, vanilku, olej, šťavu a kôru z citróna a dobre premiešame
  2. Zľahka primiešame čučoriedky
  3. Formu na muffiny vystelieme veľkými košíčkami a plníme cestom až po okraj formy
  4. Posypeme mandľovými lupienkami
  5. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca 20-25 minút