Facebook
Instagram

Vegánska bublaninaVegan 

Stretla som sa s názorom, že vegánske, alebo akékoľvek iné koláčiky s použitím „náhradných“, či zdravších surovín, jednoducho nikdy nebudú také chutné, ako originál. Odmalička rada pečiem a moje alergie ma prinútili vymýšľať a skúšať, až kým som s výsledkom nebola úplne spokojná. Táto bublanina sa právom zaradila medzi moje najchutnejšie vegánske koláčiky.  Je nadýchaná, šťavnatá a s jahodami či ríbezľami je to úplná malina 🙂

Ingrediencie:

  • 2 šálky polohrubej múky
  • 1 šálka kokosového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1,5 šálky rastlinného mlieka (napr. Orieškové Alpro)
  • ¾ šálky rastlinného oleja
  • Mrazené ovocie – jahody, čučoriedky, ríbezle

Na posýpku:

  • 50 g rastlinného masla – poriadne vychladené priamo z chladničky
  • 50 g polohrubej múky
  • 50 g kokosového cukru

 

Postup:

  1. Všetky ingrediencie na cesto (okrem ovocia) zmiešame robotom.
  2. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Na cesto naukladáme mrazené ovocie.
  4. V miske zmiešame múku a kokosový cukor a prstami zapracujeme rastlinné maslo.
  5. Posýpku nasypeme na koláč a pečieme v rúre rozohriatej na 180° cca 30 minút.