Facebook
Instagram

Ovsené cookiesVegan 

Tieto cookiesky sú veľmi vďačnou maškrtou. Zasýtia, nie sú veľmi sladké a sú zdravšou alternatívou k bežným sušienkam z obchodu. Ja ich pripravujem v tejto vegánskej verzii, no namiesto rastlinného masla a náhrady vajíčka môžete samozrejme použiť aj klasické maslo a vajce. Z uvedeného množstva výjde asi 50 ks a v uzavretej nádobe vydržia niekoľko dní.

Ingrediencie:

  • 150 g zmäknutého rastlinného masla
  • 1 hrnček trstinového cukru
  • 1x vegánska náhrada vajíčka
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1 ČL škorice
  • 0,5 ČL sódy bikarbóny
  • 0,5 ČL prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • 1 hrnček hladkej špaldovej múky
  • 1,5 hrnčeka ovsených vločiek
  • Orechy, brusnice, hrozienka, vegánska horká a biela čokoláda podľa chuti (cca hrsť z každého)

 

Postup

  1. Vo väčšej miske vareškou zmiešame maslo s cukrom
  2. Pridáme náhradu vajca, vanilku, škoricu, a postupne zvyšné sypké suroviny
  3. Na záver vmiešame orechy, nasekanú čokoládu a sušené ovocie
  4. Plech vystelieme papierom na pečenie a ukladáme naň guličky z cesta – necháme medzi nimi dostatočné medzery, keďže narastú
  5. Pečieme na 190°C asi 15 minút