Vegánska bublaninaVegan
Stretla som sa s názorom, že vegánske, alebo akékoľvek iné koláčiky s použitím „náhradných“, či zdravších surovín, jednoducho nikdy nebudú také chutné, ako originál. Odmalička rada pečiem a moje alergie ma prinútili vymýšľať a skúšať, až kým som s výsledkom nebola úplne spokojná. Táto bublanina sa právom zaradila medzi moje najchutnejšie vegánske koláčiky. Je nadýchaná, šťavnatá a s jahodami či ríbezľami je to úplná malina 🙂
Ingrediencie:
- 2 šálky polohrubej múky
- 1 šálka kokosového cukru
- 1 prášok do pečiva
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 1 ČL mletej škorice
- 1,5 šálky rastlinného mlieka (napr. Orieškové Alpro)
- ¾ šálky rastlinného oleja
- Mrazené ovocie – jahody, čučoriedky, ríbezle
Na posýpku:
- 50 g rastlinného masla – poriadne vychladené priamo z chladničky
- 50 g polohrubej múky
- 50 g kokosového cukru
Postup:
- Všetky ingrediencie na cesto (okrem ovocia) zmiešame robotom.
- Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Na cesto naukladáme mrazené ovocie.
- V miske zmiešame múku a kokosový cukor a prstami zapracujeme rastlinné maslo.
- Posýpku nasypeme na koláč a pečieme v rúre rozohriatej na 180° cca 30 minút.