Vanilkové cupcaky s karamelovým krémom
Jednoduché a neskutočné chutné. Presne také sú tieto cupcaky. Toto základné vanilkové cesto sa dá skombinovať s rôznymi krémami a tak cupcakom vždy vyčaríte novú chuť.
Ingrediencie (na 12 ks):
Cesto:
- 1 a ¼ hrnčeka polohrubej múky
- ½ hrnčeka trstinového cukru
- 50 g masla izbovej teploty
- 2 ČL vanilkového extraktu
- 1 hrnček mlieka
- 2 vajcia
- ½ prášku do pečiva
- štipka soli
Krém:
- ½ plechovky karamelového Salka (cca 200 g)
- 250 g masla izbovej teploty
- 2 PL práškového cukru
- 30 g bielej čokolády na ozdobenie
Postup:
- V miske vymiešame maslo s cukrom, keď sa spoja, pridáme vanilkový extrakt.
- Postupne pridáme žĺtka a mlieko a na záver všetky suché ingrediencie.
- V ďalšej miske vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a zľahka ho primiešame k zvyšku cesta.
- Košíčky na cupcaky plníme cca do ¾ a pečieme na 180°C cca 20 minút.
- Necháme vychladnúť a medzičasom si pripravíme krém.
- Maslo a cukor vymiešame dohladka a postupne pridávame Salko. Miešame až kým sa ingrediencie dobre nespoja.
- Vychladnuté cupcaky zdobíme krémom s použitím cukrérskeho vrecka.
- Bielu čokoládu roztopíme nad vodným kúpeľom a cukrárskym vreckom na kuchynskú fóliu kreslíme rôzne tvary. Dáme stuhnúť do mrazničky a po zatuhnutí dozdobíme naše cupcaky.