Vanilkové cupcaky s karamelovým krémom

Vanilkové cupcaky s karamelovým krémom

Jednoduché a neskutočné chutné. Presne také sú tieto cupcaky. Toto základné vanilkové cesto sa dá skombinovať s rôznymi krémami a tak cupcakom vždy vyčaríte novú chuť.

Ingrediencie (na 12 ks):

Cesto:

  • 1 a ¼ hrnčeka polohrubej múky
  • ½ hrnčeka trstinového cukru
  • 50 g masla izbovej teploty
  • 2 ČL vanilkového extraktu
  • 1 hrnček mlieka
  • 2 vajcia
  • ½ prášku do pečiva
  • štipka soli

Krém:

  • ½ plechovky karamelového Salka (cca 200 g)
  • 250 g masla izbovej teploty
  • 2 PL práškového cukru
  • 30 g bielej čokolády na ozdobenie

Postup:

  1. V miske vymiešame maslo s cukrom, keď sa spoja, pridáme vanilkový extrakt.
  2. Postupne pridáme žĺtka a mlieko a na záver všetky suché ingrediencie.
  3. V ďalšej miske vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a zľahka ho primiešame k zvyšku cesta.
  4. Košíčky na cupcaky plníme cca do ¾ a pečieme na 180°C cca 20 minút.
  5. Necháme vychladnúť a medzičasom si pripravíme krém.
  6. Maslo a cukor vymiešame dohladka a postupne pridávame Salko. Miešame až kým sa ingrediencie dobre nespoja.
  7. Vychladnuté cupcaky zdobíme krémom s použitím cukrérskeho vrecka.
  8. Bielu čokoládu roztopíme nad vodným kúpeľom a cukrárskym vreckom na kuchynskú fóliu kreslíme rôzne tvary. Dáme stuhnúť do mrazničky a po zatuhnutí dozdobíme naše cupcaky.