Facebook
Instagram

Thajská kuracia kokosová polievka

Táto polievka je moja úplne najobľúbenejšia. Vždy, keď ju uvarím a dojem prvý tanier, musím si naložiť znovu a potom ešte raz. Taká je dobrá, že keď ju raz začnete jesť, ťažko prestanete. Všetky exotické suroviny ľahko zoženiete v ázijskych potravinách.

Ingrediencie:

  • 500 ml kokosového mlieka (60% z tetrapaku)
  • 500 ml vody
  • 1 citrónovú trávu
  • 2 kuracie prsia nakrájané na kocky
  • 4 PL rybacej omáčky
  • 1 PL trstinového cukru
  • 1 červená alebo žltá paprika, nakrájaná na pásiky
  • 2 jarné cibuľky, nakrájané na dlhé pásiky
  • 1 červená cibuľa, nakrájaná na pásiky
  • 10 ks šampiňónov, nakrájaných na štvrťky
  • 3 ks pak choi
  • Mungo klíčky
  • cca 3cm čerstvého zázvoru
  • 2 čerstvé chilli papričky
  • Zopár limetkových listov
  • širšie ryžové rezance
  • limetka
  • čerstvý koriander

 

Postup:

  1. Kuracie mäso uvaríme domäkka v 500 ml vody
  2. Pridáme kokosové mlieko, nastrúhaný zázvor, citrónovú trávu, limetkové listy, nakrájané chilli a povaríme asi 5 minút
  3. Pridáme rybaciu omáčku, cukor, hríbiky, papriku a cibuľu a varíme, kým zelenina nezmäkne
  4. Na záver pridáme mungo klíčky a pak choi a polievku hneď vypneme
  5. Podávame s uvarenými ryžovými rezancami, posypanú nasekaným koriandrom a pokvapkanú limetkou

 

Tip: Vyskúšajte ju aj vo verzii s kuracím mäskom a krevetami