Hráškový krém s mätou a martiniVegan
Istý čas som kvôli práci často cestovala na Liptov. Vždy som sa ubytovala v mojom obľúbenom hoteli Tri studničky v Demänovskej doline. Práve tam som prvýkrát ochutnala túto úžasnú polievku, ktorú som si neraz dala ako predkrm a hneď aj ako hlavné jedlo. Jej chuť mi ešte dlho zostala na jazyku a keďže správny šéfkuchár vám svoj recept nikdy neprezradí, chvíľu som experimentovala, až som tú moju verziu doladila do dokonalosti. Táto polievočka je rýchla, svieža a tak krásne zelená.
Ingrediencie:
- 300 g mrazeného hrášku
- 300 ml kokosového mlieka
- cca 10 lístkov čerstvej mäty
- 2,5 cl martini
- soľ, korenie
Postup:
- Hrášok asi 5 minút povaríme v troške osolenej vody.
- Pridáme mätu a ponorným mixérom rozmixujeme dohladka.
- Prilejeme martini, kokosové mlieko (v množstve podľa želanej hustoty), soľ a korenie a ešte chvíľku mixujeme.
- Polievku pred servírovaním pokvapkáme kokosovým mliekom a dozdobíme lístkami mäty.