Thajská kuracia kokosová polievka
Táto polievka je moja úplne najobľúbenejšia. Vždy, keď ju uvarím a dojem prvý tanier, musím si naložiť znovu a potom ešte raz. Taká je dobrá, že keď ju raz začnete jesť, ťažko prestanete. Všetky exotické suroviny ľahko zoženiete v ázijskych potravinách.
Ingrediencie:
- 500 ml kokosového mlieka (60% z tetrapaku)
- 500 ml vody
- 1 citrónovú trávu
- 2 kuracie prsia nakrájané na kocky
- 4 PL rybacej omáčky
- 1 PL trstinového cukru
- 1 červená alebo žltá paprika, nakrájaná na pásiky
- 2 jarné cibuľky, nakrájané na dlhé pásiky
- 1 červená cibuľa, nakrájaná na pásiky
- 10 ks šampiňónov, nakrájaných na štvrťky
- 3 ks pak choi
- mungo klíčky
- cca 3cm čerstvého zázvoru
- 2 čerstvé chilli papričky
- zopár limetkových listov
- širšie ryžové rezance
- limetka
- čerstvý koriander
Postup:
- Kuracie mäso uvaríme domäkka v 500 ml vody
- Pridáme kokosové mlieko, nastrúhaný zázvor, citrónovú trávu, limetkové listy, nakrájané chilli a povaríme asi 5 minút
- Pridáme rybaciu omáčku, cukor, hríbiky, papriku a cibuľu a varíme, kým zelenina nezmäkne
- Na záver pridáme mungo klíčky a pak choi a polievku hneď vypneme
- Podávame s uvarenými ryžovými rezancami, posypanú nasekaným koriandrom a pokvapkanú limetkou
Tip: Vyskúšajte ju aj vo verzii s kuracím mäskom a krevetami