Instantná zmes na lievanceVegan
Cez víkend, keď je ráno viac času, zvyknem robievať lievance. Avšak s touto zmesou ráno ušetríte viac času a tak si nadýchané lievance môžete dopriať aj uprostred pracovného týždňa. Jednoducho sypké suroviny máte nachystané v špajzi a keď dostanete chuť na lievance, len k nim pridáte ďalšie ingrediencie a cesto je hneď hotové. Z jednej dávky vyjde asi 15 ks lievancov. Táto zmes je naozaj skvelý lievancový zlepšovák.
Ingrediencie:
- 600 g hladkej špaldovej múky
- 2 ČL sódy bikarbóny
- 3 PL kypriaceho prášku
- 1 ČL soli
- 40 g trstinového cukru
Postup:
- Všetky ingrediencie spolu dobre zmiešame a rozdelíme do sáčkov po 150 g. V špajzi vydržia aj niekoľko mesiacov.
- Pre prípravu lievancov pridáme k jednej dávke sypkej zmesi (150 g) 1 náhradu vajca, 250 ml akéhokoľvek rastlinného mlieka a 1 PL roztopeného kokosového oleja.
- Pripravujeme na suchej panvici.
- Lievance na tanieri polejeme javorovým sirupom, posypeme drobným ovocím a mandľami, či orechami.
Tip: Vyskúšajte aj nevegánsku verziu s použitím vajíčka, kravského mlieka a masla.