French toast
Ak máte radi sladké raňajky, francúzsky toast by ste si mohli obľúbiť. Príprava je rýchla a vôňa škorice krásne rozvonia víkendové ráno. Zvyknem používať mäkký toastový chlieb, no myslím, že môžete použiť akýkoľvek, ktorý vám chutí. Namiesto kravského mlieka používam moje obľúbené ryžové, no ak nemáte alergie, použite pokojne šľahačkovú smotanu, toast bude ešte lepší. A toasty môžete pripravovať aj na masle. Z uvedeného množstva výjdu 2 porcie.
Ingrediencie:
- 6 ks toastového chleba
- 2 vajcia
- 1 ČL mletej škorice
- štipka soli
- 60 ml ryžového mlieka
- 1 ČL kokosového cukru
- ghee alebo kokosový olej
- javovorý sirup
- práškový cukor na posypanie
Postup:
- V miske vidličkou rozmiešame vajcia, soľ, škoricu, mlieko a cukor.
- Chlieb nakrájame na trojuholníčky a dobre obalíme v cestíčku.
- Opekáme na rozpálenej panvici s troškou ghee alebo iného tuku.
- Po osmažení posypeme cukrom a polejeme javorovým sirupom.