Banánovo-malinové muffinyVegan 

Banánovo-malinové muffiny<span class="badge-status" style="background:#5add08">Vegan</span> 

Banana bread je jeden z najúžasnejších a zároveň najjednoduchších receptov, ktoré zvládne naozaj každý. Tieto muffiny robím vždy, keď sa dostaví chuť na sladké, alebo treba rýchlo pripraviť niečo pod zub pre návštevu. Dajú sa krásne variovať a vždy zožnú úspech. Do cesta nepoužívam vajce ani žiadne ďalšie živočíšne produkty, múku výhradne špaldovú a tak je to také zdravšie hrešenie vhodné aj pre vegánov, či alergikov.

Ingrediencie:

  • 4 veľmi zrelé banány
  • 1/3 hrnčeka oleja alebo roztopeného rastlinného tuku
  • ¾ hrnčeka trstinového cukru
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 ČL škorice
  • štipka soli
  • 1,5 hrnčeka hladkej špaldovej múky
  • čerstvé maliny, mandľové lupienky

Postup:

  1. Vo väčšej miske vidličkou roztlačíme banány, pridáme olej, cukor a premiešame mixérom.
  2. Pridáme múku a ostatné suroviny (okrem malín a mandlí)
  3. Plech na muffiny vystelieme košíčkami a do každého dáme cca 2 PL cesta.
  4. Na vrch poukladáme pár malín a lupienky mandlí
  5. Pečieme na 180°C asi 20 minút

Po upečení muffinky dáme vychladnúť na mriežku. Z tohto množstva vyjde 24 ks.

Namiesto malín skúste použiť napríklad  čučoriedky, kúsky tmavej či bielej čokolády, kolieska banánov, lupienky kokosu či oriešky. Všetky tieto kombinácie výborne fungujú.