Palacinky s ovocímVegan
Odkedy som zistila, že palacinky sa dajú robiť aj v úplne vegánskej verzii, iné u nás už ani nerobíme. Je to výborná voľba pre všetkých z vás, ktorí máte alergie na mlieko, či vajcia. Sú naozaj chutné, vyskúšajte.
Ingrediencie:
- 500 ml ryžového mlieka
- 250 g hladkej špaldovej múky (prípadne môže byť aj kombinácia špaldová + pšeničná)
- 1 ČL škorice
- 2 PL mletého trstinového cukru
- štipka soli
- kokosový olej
- čerstvé ovocie, arašidové maslo, vegánska nutella, agave sirup, arašidové maslo, džem – čokoľvek, čo máte radi
Postup:
- Všetky suroviny okrem oleja spolu zmiešame do hladka – dbáme na to, aby v ceste neostali hrudky. Mne sa osvedčilo používať mierne ohriate ryžové mlieko, v ktorom sa všetky ingrediencie pekne zmiešajú.
- Palacinky pripravujeme na rozohriatej teflónovej panvici na troške kokosového oleja
- Naplníme plnkou podľa vlastnej preferencie a dozdobíme sezónnym ovocím