Palacinky s ovocímVegan 

Palacinky s ovocím<span class="badge-status" style="background:#5add08">Vegan</span> 

Odkedy som zistila, že palacinky sa dajú robiť aj v úplne vegánskej verzii, iné u nás už ani nerobíme. Je to výborná voľba pre všetkých z vás, ktorí máte alergie na mlieko, či vajcia. Sú naozaj chutné, vyskúšajte.

Ingrediencie:

  • 500 ml ryžového mlieka
  • 250 g hladkej špaldovej múky (prípadne môže byť aj kombinácia špaldová + pšeničná)
  • 1 ČL škorice
  • 2 PL mletého trstinového cukru
  • štipka soli
  • kokosový olej
  • čerstvé ovocie, arašidové maslo, vegánska nutella, agave sirup, arašidové maslo, džem – čokoľvek, čo máte radi

Postup:

  1. Všetky suroviny okrem oleja spolu zmiešame do hladka – dbáme na to, aby v ceste neostali hrudky. Mne sa osvedčilo používať mierne ohriate ryžové mlieko, v ktorom sa všetky ingrediencie pekne zmiešajú.
  2. Palacinky pripravujeme na rozohriatej teflónovej panvici na troške kokosového oleja
  3. Naplníme plnkou podľa vlastnej preferencie a dozdobíme sezónnym ovocím