Banánovo-malinové muffinyVegan
Banana bread je jeden z najúžasnejších a zároveň najjednoduchších receptov, ktoré zvládne naozaj každý. Tieto muffiny robím vždy, keď sa dostaví chuť na sladké, alebo treba rýchlo pripraviť niečo pod zub pre návštevu. Dajú sa krásne variovať a vždy zožnú úspech. Do cesta nepoužívam vajce ani žiadne ďalšie živočíšne produkty, múku výhradne špaldovú a tak je to také zdravšie hrešenie vhodné aj pre vegánov, či alergikov.
Ingrediencie:
- 4 veľmi zrelé banány
- 1/3 hrnčeka oleja alebo roztopeného rastlinného tuku
- ¾ hrnčeka trstinového cukru
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 1 prášok do pečiva
- 1 ČL škorice
- štipka soli
- 1,5 hrnčeka hladkej špaldovej múky
- čerstvé maliny, mandľové lupienky
Postup:
- Vo väčšej miske vidličkou roztlačíme banány, pridáme olej, cukor a premiešame mixérom.
- Pridáme múku a ostatné suroviny (okrem malín a mandlí)
- Plech na muffiny vystelieme košíčkami a do každého dáme cca 2 PL cesta.
- Na vrch poukladáme pár malín a lupienky mandlí
- Pečieme na 180°C asi 20 minút
Po upečení muffinky dáme vychladnúť na mriežku. Z tohto množstva vyjde 24 ks.
Namiesto malín skúste použiť napríklad čučoriedky, kúsky tmavej či bielej čokolády, kolieska banánov, lupienky kokosu či oriešky. Všetky tieto kombinácie výborne fungujú.