Batátový krémVegan
V poslednej dobe som si viac obľúbila batáty. Výborné sú pečené, no veľmi chutné sú aj v tejto polievočke. Sladkú chuť zemiakov príjemne dopĺňajú kyselkavé sušené paradajky a jemné kokosové mlieko.
Ingrediencie:
- 2 väčšie batáty
- 1 šalotka
- 1 menšia mrkva
- zopár sušených paradajok
- 200 ml kokosového mlieka
- citrónová šťava
- soľ, korenie
Postup:
- Batáty, šalotku a mrkvu ošúpeme a nakrájame na kocky
- V malom množstve vody varíme na miernom ohni 10 minút
- Zlejeme takmer všetku vodu a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka
- Pridáme kokosové mlieko, dochutíme soľou, korením a troškou citrónovej šťavy a všetko dobre pomixujeme
- Na tanieri dozdobíme nakrájanými sušenými paradajkami
Tip: Tí z vás, ktorí majú radi mäsko, si polievku môžu posypať kúskami domácej slaninky, ktorú ste predtým vypražili dochrumkava.