Raňajková kašavegan
Rána sú mojou najobľúbenejšou časťou dňa. Na prípravu a vychutnanie raňajok si vždy nájdem dostatok času. Zo všetkých jedál zvyknem kaše variť asi najčastejšie. Páči sa mi, ako sa dajú pripraviť z rôznych obilnín, dochutiť orieškovými maslami a ozdobiť čerstvým aj sušeným ovocím a orechami. vždy tak mám inú kašu, ktorá zasýti na celé dopoludnie a je krásne farebná. Lebo moje jedlá musia byť farebné 🙂
Ingrediencie:
- 4 PL vločiek (ovsené, špaldové, jačmenné…)
- 2 PL mixu rôznych semienok (chia, sezam, konopné, ľanové, slnečnica…)
- 1 ČL škorice
- 2 dl vody
- orieškové maslo
- čerstvé ovocie
- javorový sirup
Postup:
- Do menšieho kastrólika dáme vločky, zmes semienok, škoricu a vodu. Všetko dobre premiešame a privedieme k varu. Varíme cca 5 minút, kým kaša bude mať želanú konzistenciu.
- Vylejeme do misky a dochutíme orieškovým maslom, dozdobíme ovocím, orechami a čímkoľvek, čo máme radi. Zľahka polejeme javorovým sirupom.