Facebook
Instagram

Tekvicové muffinyvegan 

Tekvicové muffiny<span class="badge-status" style="background:#5add08">vegan</span> 

Tekvica má na jeseň svoje stále miesto v mojej kuchyni. Okrem obľúbenej hokkaido polievky či zdravších hranoliek sa výborne hodí aj do koláčikov. A tak som raz trošku zaexperimentovala a vymyslela tento recept na voňavé tekvicové muffiny. Sú šťavnaté, nie veľmi sladké a sychravým jesenným dňom dodajú svojou farbou trošku slnka. 

Ingrediencie (na 12 ks):

Na cesto:

  • 500g hladkej špaldovej múky
  • 150g trstinového alebo kokosového cukru
  • 400g tekvicového pyré
  • 1 jablko
  • 80ml rastlinného mlieka (ja som použila ryžové)
  • 1ČL prášku do pečiva
  • 1ČL sódy bikarbóny
  • 2ČL škorice
  • 1PL perníkového korenia
  • 1ČL vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • na ozdobenie: sekané pistácie alebo iné orechy, či tekvicové semienka

Postup:

  1. Tekvicu hokkaido umyjeme, lyžicou vyberieme semienka a 400g nakrájame na drobné kocky. Uvaríme v malom množstve vody, rozmixujeme ponorným mixérom a necháme vychladnúť.
  2. Vo väčšej miske zmiešame všetky sypké suroviny, pridáme k nim mlieko, nastrúhané jablko, tekvicové pyré a vanilkový extrakt. 
  3. Plech na muffiny vystelieme košíčkami a plníme cestom cca 0,5cm pod okraj.
  4. Ozdobíme nasekanými pistáciami
  5. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 30 minút.