Ovsené cookiesVegan
Tieto cookiesky sú veľmi vďačnou maškrtou. Zasýtia, nie sú veľmi sladké a sú zdravšou alternatívou k bežným sušienkam z obchodu. Ja ich pripravujem v tejto vegánskej verzii, no namiesto rastlinného masla môžete samozrejme použiť aj klasické maslo. Z uvedeného množstva výjde asi 50 ks a v uzavretej nádobe vydržia niekoľko dní.
Ingrediencie:
- 150 g zmäknutého rastlinného masla
- 1 hrnček trstinového cukru
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 1 ČL škorice
- 0,5 ČL sódy bikarbóny
- 0,5 ČL prášku do pečiva
- Štipka soli
- 1 hrnček hladkej špaldovej múky
- 1,5 hrnčeka ovsených vločiek
- Orechy, brusnice, hrozienka, vegánska horká a biela čokoláda podľa chuti (cca hrsť z každého)
Postup
- Vo väčšej miske vareškou zmiešame maslo s cukrom
- Pridáme vanilku, škoricu, a postupne zvyšné sypké suroviny
- Na záver vmiešame orechy, nasekanú čokoládu a sušené ovocie
- Plech vystelieme papierom na pečenie a ukladáme naň guličky z cesta – necháme medzi nimi dostatočné medzery, keďže narastú
- Pečieme na 190°C asi 15 minút