GuacamoleVegan
Avokádo radím medzi najúžasnejšie suroviny. Dá sa pripraviť na rôzne spôsoby, na sladko aj slano. Obsahuje nenasýtené mastné kyseliny, ktoré chránia náš kardiovaskulárny systém. Je to jedna z potravín, ktorú musím mať vždy doma. Keď mi ostane pár dozretých kusov, nastáva čas na guacamole.
Ingrediencie:
- 2 zrelé mäkké avokáda
- šťava z 1 limetky
- 1 menšia paradajka
- 1 čerstvá chilli paprička
- 1 šalotka
- čerstvý koriander
- soľ, korenie
- tekvicový olej
Postup:
- Avokádo ošúpeme a v miske roztlačíme vidličkou. Hneď pokvapkáme šťavou z limetky – tá zabráni, aby avokádo zhnedlo a nátierka tak ostane krásne zelená
- Pridáme soľ, korenie a pár kvapiek tekvicového oleja – nátierke dodá zaujímavú chuť a krásne zvýrazní zelenú farbu avokáda
- Pridáme na drobno nakrájanú šalotku, chilli a aj dužinu z paradajky (semienka nepridávame)
- Všetko spolu premiešame, pridáme nasekaný koriander a nátierka je hotová
Hodí sa ako nátierka na chlebík, alebo ako dip – vyskúšajte ju napríklad s batatovými hranolčekmi alebo s nachos.