Olivová tapenáda

Olivová tapenáda

Tapenáda je veľmi vďačný recept –  je rýchly a všetky suroviny mám väčšinou doma. Výborne sa hodí k čerstvo upečenému chlebíku. A v chladničke vydrží aj týždeň (vlastne nevydrží, zväčša sa zje oveľa skôr). Vyskúšajte, chutí naozaj úžasne.

Ingrediencie:

  • 400 g zelených (alebo čiernych) olív bez kôstky
  • 5 ks sušených paradajok
  • 2 ČL kapar
  • 2 ČL sardelovej pasty
  • 1 šalotka
  • soľ, korenie
  • olivový olej

Postup:

  1. Všetky suroviny dáme do mixéra a mixujeme, až kým nevznikne hladká kaša
  2. Podľa chuti môžeme pridať z jednotlivých ingrediencií
  3. Natrieme na kúsky čerstvého pečiva, či bagetky, dozdobíme bazalkou, petržlenom alebo cherry paradajkami