Olivová tapenáda
Tapenáda je veľmi vďačný recept – je rýchly a všetky suroviny mám väčšinou doma. Výborne sa hodí k čerstvo upečenému chlebíku. A v chladničke vydrží aj týždeň (vlastne nevydrží, zväčša sa zje oveľa skôr). Vyskúšajte, chutí naozaj úžasne.
Ingrediencie:
- 400 g zelených (alebo čiernych) olív bez kôstky
- 5 ks sušených paradajok
- 2 ČL kapar
- 2 ČL sardelovej pasty
- 1 šalotka
- soľ, korenie
- olivový olej
Postup:
- Všetky suroviny dáme do mixéra a mixujeme, až kým nevznikne hladká kaša
- Podľa chuti môžeme pridať z jednotlivých ingrediencií
- Natrieme na kúsky čerstvého pečiva, či bagetky, dozdobíme bazalkou, petržlenom alebo cherry paradajkami