HummusVegan
Názov znie pre neznalých možno trošku odstrašujúco, no je to výborná zdravá nátierka. Keď vám zachutí, určite sa rýchlo zaradí medzi vaše obľúbené.
Ingrediencie:
- 400 g vareného cíceru (postačí aj z konzervy, avšak bez nálevu)
- 2 ČL tahini
- 1 strúčik cesnaku
- 3 PL kvalitného olivového oleja
- 2 PL citrónovej šťavy
- pár štipiek soli
- 1 ČL mletej rímskej rasce
- voda (podľa potreby)
- mletá sladká paprika a lístky koriandru na ozdobenie
Postup:
- Cícer, tahini, cesnak, citrónovú šťavu, soľ a rascu dáme do mixéra a mixujeme
- Postupne pridávame olej a vodu
- V prípade potreby pridáme soľ, citrónovú šťavu a olivový olej, aby sme docielili želanú chuť
- Keď je zmes hladká a všetky ingrediencie sú zmiešané, hummus je hotový
- Servírujeme na tanierik, pokvapkáme olivovým olejom a dozdobíme paprikou a lístkami koriandra
Mne hummus najviac chutí so surovou mrkvičkou nakrájanou na hranolčeky alebo baby mrkvičkami. Je to výborné jedlo napríklad na pikniky, či ako malý snack, ktorý zasýti a dodá energiu napríklad v náročný pracovný deň.
Vyskúšajte aj s pita chlebom, ktorý krátko ohrejete v rúre.