Nátierka zo sušených paradajokVegan 

Nátierka zo sušených paradajok<span class="badge-status" style="background:#5add08">Vegan</span> 

Nátierky pripravujem často. Neobľubujem tie ťažké maslové, preto hľadám zdravšie alternatívy. Zvyčajne ich spravím aj niekoľko naraz a podávam na chrumkavých bagetkách. Táto má plnú paradajkovú chuť a v kombinácii s čerstvo upečeným chlebíkom a bazalkou je veľmi príjemná.

Ingrediencie:

  • cca 15 ks sušených paradajok v oleji
  • olivový olej
  • 1 malý strúčik cesnaku
  • ½ šalotky
  • soľ
  • korenie
  • zopár lístkov čerstvého koriandru
  • čerstvá bazalka

Postup:

  1. Všetky ingrediencie spolu pomixujeme ponorným mixérom
  2. Hustotu a intenzitu chuti si môžete upraviť pridaním väčšieho množstva paradajok, šalotky, či oleja.
  3. Natrieme na chlebík a ozdobíme napríklad bazalkou