Nátierka zo sušených paradajokVegan
Nátierky pripravujem často. Neobľubujem tie ťažké maslové, preto hľadám zdravšie alternatívy. Zvyčajne ich spravím aj niekoľko naraz a podávam na chrumkavých bagetkách. Táto má plnú paradajkovú chuť a v kombinácii s čerstvo upečeným chlebíkom a bazalkou je veľmi príjemná.
Ingrediencie:
- cca 15 ks sušených paradajok v oleji
- olivový olej
- 1 malý strúčik cesnaku
- ½ šalotky
- soľ
- korenie
- zopár lístkov čerstvého koriandru
- čerstvá bazalka
Postup:
- Všetky ingrediencie spolu pomixujeme ponorným mixérom
- Hustotu a intenzitu chuti si môžete upraviť pridaním väčšieho množstva paradajok, šalotky, či oleja.
- Natrieme na chlebík a ozdobíme napríklad bazalkou