Facebook
Instagram

Tapiokový pudingVegan 

Tapiokový puding<span class="badge-status" style="background:#5add08">Vegan</span> 

Tapioka sa získava z vysušeného koreňa manioku – ten je dostať už aj v našich supermarketoch a vyzerá ako druh zemiaku. Dezerty z tapioky som prvýkrát ochutnala v Thajsku a veľmi mi zachutili, preto môj vlastný recept na seba nenechal dlho čakať. Do tohto pudingu som použila malé tapiokové perličky, ktoré sa pri varení zmenia na priesvitné guľôčky. Dezert som ochutila karobovým práškom. Výsledkom je hustý puding, ktorý výborne zasýti napríklad na raňajky. Môžete si ho pripraviť večer predtým, uskladniť v chladničke a ráno len dozdobíte ľubovoľným ovocím, či orechami.

Ingrediencie (na 4 porcie):

  • 75 g tapiokových perličiek
  • 450 ml vody
  • 1 ČL škorice
  • 1 ČL karobového prášku
  • 250 ml kokosového mlieka (alebo akéhokoľvek iného rastlinného)
  • 2 PL javorového sirupu
  • čerstvé ovocie a orechy

Postup:

  1. Tapiokové perličky prepláchneme, zalejeme 450 ml vody a necháme na pár hodín (ideálne cez noc) v miske trošku naboptnať.
  2. Perličky aj s vodou prelejeme do hrnca, pridáme škoricu, karob, javorový sirup a na miernom ohni zohrievame.
  3. Puding začne pomaly hustnúť, vtedy pridáme kokosové mlieko a za stáleho miešania varíme asi 15 minút.
  4. Keď sú perličky priesvitné a puding hustý, dezert je hotový.
  5. Prelejeme do misiek alebo uzatvárateľných pohárikov a po vychladení dozdobíme ovocím, orechami a podľa potreby dochutíme javorovým sirupom.

Tip: Tapioka nemá žiadnu chuť, neobsahuje glutén ani žiadne alergény. Tento puding je preto ideálnym pre alergikov nielen na mlieko. Obsahuje mnoho výživných látok (draslík, vápnik, horčík, či železo). Karob je zase bohatý na vlákninu a proteiny a chuťou pripomína kakao.

Všetky potrebné suroviny na prípravu tohto receptu nájdete v eshope www.vitalifeshop.sk